Wie ben Ik

Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot symboliek, spiritualiteit, en de natuur. Na de HBO opleiding voor maatschappelijk werk heb ik elf jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt en onder andere minderjarige asielzoekers en tienermoeders begeleid. Naast dit werk volgde ik de 5,5 jaar durende opleiding voor Klassieke Homeopathie en sloot die af in 1999. Sindsdien heb ik mijn eigen praktijk waar ik naast homeopathieconsulten ook cursussen ‘eerste hulp met homeopathie’ gericht op volwassenen en op kinderen geef. De homeopathische geneesmiddelbeelden van planten, bomen, mineralen en dieren spreken mij zeer aan omdat ze zijn te herkennen in de mens. Door in gesprek te gaan zoek ik het meest passende geneesmiddel voor iemand, waardoor die lichamelijk en geestelijk weer op een natuurlijke manier in zijn kracht kan komen.

Tarotkaarten had ik al in mijn jeugd, maar een intensieve cursus volgde ik later. De kaarten duid ik met behulp van mijn kennis over symbolen, mythologie, psychologische processen, inzicht, intuïtie en heldervoelendheid. Ik geef consulten in mijn praktijk, telefonisch, via Skype of FaceTime, of op locatie (bv bij feesten of (werk)bijeenkomsten. Mijn jarenlange ervaring geef ik door in de cursus tarot, verdiepingsavonden tarot en workshops; daarin is intuïtie-training een vast onderdeel. Ik ben opgenomen in de lijst tarotdeskundigen Nederland.
Ik geef ook consulten tarot mét (spirituele) astrologie - daardoor krijg je zicht op zielsprocessen, levensdoelen en -opdrachten.

Naast deze werkzaamheden kwam mijn passie voor schrijven weer naar boven. Het kreeg vorm middels artikelen, nieuwsbrieven, een column, fantasyverhalen en sprookjes. Ik bedacht een opzet waarin ik mijn bezieling en veel van mijn kennis en ervaring kon delen, en zo is het boek 'In het licht van de Maan' ontstaan. Daarop volgde mijn tarotboek 'Pythia de hogepriesteres', de 13-manen Verjaarskalender en 'Isis en de 14 sleutels tot heelwording' en de Maankaarten en Isiskaarten. Mijn laatste boekenkind is een kinderboek: De sterrenpas. Allen zijn uitgegeven door A3 boeken.

Fotografie is een passionele hobby; de meeste foto’s in mijn boeken zijn door mij zelf gemaakt. In de maankalender staan mijn onbewerkte maanfoto's, op de kaarten staan eigen foto-collages.

De grote overeenkomst in al mijn werkzaamheden is de beeldtaal, de symboliek en de natuurlijke weg. In mijn consulten en coaching staat het streven naar heelheid, zelfbewustzijn, eigenheid en vrijheid centraal.

Ik woon en werk in Alkmaar, maar geef workshops en cursussen door het hele land.