Tarot

De tarot is een uit oude tijden overgeleverde collectie van kaarten. Het is een verzameling van 78 kaarten: 22 grote Arcana- en 56 kleine Arcana-kaarten.
Arcana betekent 'geheim'. De Grote Arcana geeft de grote levensprocessen aan, het bewustzijnsniveau, de krachten en valkuilen daarvan.
Tarotkaarten helpen je onderbewuste te doen ontwaken, bewust te worden; dat leidt tot zelfkennis. De kaarten zijn als een geestelijke spiegel, waarin je niet alleen jezelf kunt herkennen, maar ook jezelf grondig kunt onderzoeken en bestuderen. Het is een goed middel om jezelf en je omgeving beter te begrijpen.

Op de een of andere manier stemmen de kaarten precies overeen met je innerlijke toestand en tegelijk ook met je omstandigheden in de wereld. Daardoor kun je ineens je bestemming begrijpen, of beseffen waarom het lot je bijvoorbeeld altijd naar dezelfde situatie terugvoert. Via de kaarten leer je begrijpen dat de oorzaken van je lotsbestemming binnenin jezelf liggen. Als je zelf verandert, zal immers ook je lot veranderen.
Een kaartlegging kan duidelijkheid geven over alle soorten levensgebieden (werk, relatie, omgeving etc.) en over verleden, heden, en toekomst. Je toekomst staat niet zomaar vast - als jij verandert en/of een andere weg inslaat, verandert je toekomst natuurlijk ook.
Tijdens een tarotconsult ben je op een andere manier bezig met jezelf en zul je nieuwe invalshoeken zien of nieuwe oplossingen ervaren. Het geeft je in-zicht.

Tarot is voor iedereen die vragen heeft of inzicht zoekt en zich aangetrokken voelt tot symboliek. Symbolen zijn krachtige tekens die herkenbaar zijn; als je ze duidt, laten ze je zien wat je eigenlijk ergens al wist. Het gaat om her-kenning. Je trekt bijvoorbeeld een kaart die precies laat zien hoe je je voelt, of waar je mee bezig bent. Omdat je je ergens bewust van wordt, kun je het snappen en/of stappen gaan nemen om iets te veranderen.

Ik kijk naar de komende 3 maanden, op elke levensgebied. Ik gebruik de kaarten voor inzicht en bewustwording (niet om exact de toekomst te voorspellen of in het leven van derden te kijken!)

Ik schreef het boek ‘Pythia, de hogepriesteres – symboliek en mythologie in de tarot’. Dit boek omvat de lesstof voor het eerste deel van mijn tarotcursus (Grote Arcana).

-Consulten in het Nederlands en Engels
-Live, telefonisch, via Skype of FaceTime.
-Nieuw: tarot gecombineerd met
  spirituele astrologie.
-Ook mogelijk op feesten, bijeenkomsten
  of bedrijfsuitjes.
Zie onder consulten

Afspraken: info.petrastam@gmail.com of bel +316 29 11 29 12

Uitgebreidere informatie vind je op mijn website www.tarotconsulten.nl
www.tarotconsulten.nl