Media

"Prachtige kaarten die je gewoon wil hebben!"
Een fijne recensie over mijn maankaarten:

Petra Stam is een veelzijdig spiritueel coach. Zij schreef eerder, samen met Marja de Zeeuw, “In het licht van de Maan – handboek symboliek, vieringen en bewustzijn”, een praktisch werkboek waarin de maan vanuit vele invalshoeken bekeken wordt. Een mooie aanvulling hierop zijn haar “De Maan, 66 mystieke kaarten voor bewustwording” die overigens te gebruiken zijn zonder voorkennis van het eerder genoemde boek, maar enige (astrologische) kennis is handig.

De kaarten zitten verpakt in een solide, paars doosje waarbij als inspiratie de kaart passend bij het sterrenbeeld Vissen is gebruikt. De kleur paars wordt ook wel gezien als symbool voor spiritualiteit. Het astrologische teken Vissen is verwant aan spiritueel onderzoek. De complete set bestaat uit: 52 maankaarten, 1 maansverduistering- en 1 zonsverduisteringkaart, de 12 sterrenbeelden en een beknopte gebruiksaanwijzing met legenda. Er ontbreekt hier en daar gedegen uitleg, bijvoorbeeld over de kaarten zons-en maansverduistering. Ook de 12 astrologische kaarten komen daardoor niet geheel tot hun recht. De kaarten zelf zijn collages van Stams eigen foto’s en werkelijk prachtig vormgegeven.

Iedere kaart is uniek en geeft de maan in haar hoedanigheid weer. Elke maanfase is vaninvloed op ons leven. Nieuwe maan correspondeert met een nieuw begin, wassende maan met groei, actie en opbouw, volle maan met energie en voltooiing en afnemende maan met evalueren, loslaten of afbraak. Aangezien kaarten met symbolische afbeeldingen boodschappers zijn van je onbewuste is deze set zeer bruikbaar voor verschillende kaartleggingen. Zo kun je voor iedere maand of zelfs voor iedere dag een kaart trekken. Je stelt een open vraag, schudt de kaarten en trekt intuïtief de afbeelding die je op dat moment nodig hebt in jouw proces. Laat de beeltenis op je inwerken en lees de tekst. Soms heb je meteen het inzicht gekregen, wellicht duurt het wat langer. Een prima manier om je eigen ontwikkeling te doorgronden en inzicht te krijgen in bepaalde (lastige) kwesties.

Dit is een orakelspel waarmee je kunt spelen, waarmee je ontdekkingen kunt doen en dat je kunt toepassen bij verschillende activiteiten, zoals bijvoorbeeld meditatie. Het geeft je een stukje bewustwording in je gevoelens en emoties. Verder zijn het prachtige kaarten die je gewoon wil hebben!

Recensie: Marjan van Druenen

Bestel 'De Maan - 66 mystieke kaarten voor bewustwording'

-----------------------------------------------------------
 

Ik ben geïnterviewd door Wineke van NPO-Spirit over 'tarot'. Zie hier het filmpje dat eruit is voortgekomen: 
http://www.spirit24.nl

 

Pythia, de hogepriesteres: een boek over Tarot, maar niet één van de vele......

MindertDeWit Ik raad dit product aan
60-69 jaar | Oentsjerk

8 februari 2014

Pythia, de hogepriesteres is weer één van die prachtig uitgevoerde A3 producten. Een buitengewoon mooi uitgevoerd boek over de 22 kaarten van het Grote Arcana. Rijk geïllustreerd, waarbij zowel de kaarten zelf als de Tarot-symboliek in beeld wordt gebracht. Het is een boek over Tarot, maar niet zomaar één van de vele Tarotboeken. Duidelijke omschrijvingen van de diverse betekenissen van de kaarten en de symboliek maken het tot een boek dat aanzet tot het intuïtief werken met de kaarten, zonder te verzanden in kant en klare interpretaties die door de schrijvers van de meeste Tarotboeken worden geventileerd. Petra Stam heeft mooi werk geleverd, dat zeker niet mag ontbreken bij de tools van iemand die zich bezig houdt met divinatie en het zoeken naar inzicht in het pad dat “leven” heet.
Kortom: Een boek dat zeer zeker voldoet aan de verwachtingen die mij tot aankoop deden besluiten.

Pluspunten:

Inspirerend, Praktisch toepasbaar, Verrassend, Toegankelijk, Heldere boodschap, prachtig uitgevoerd

 

 Pythia, de hogepriesteres: inspirerend voor eigen creativiteit en intuïtie

Anna1976
30-39 jaar | Den Haag

5 februari 2013

In de voorgaande reviews is al goed beschreven wat je concreet van 'Pythia, de hogepriesteres' kunt verwachten. Daarom voeg ik hier alleen nog mijn persoonlijke ervaring met het boek aan toe: ik ben niet eerder zo geïnspireerd geraakt door een tarotboek. Het heeft me bij het magische gevoel gebracht waardoor ik me zo'n 10 jaar geleden aangetrokken voelde om me in tarot te verdiepen. Andere tarotboeken geven wel inzicht en mogelijke interpretaties, maar Petra's boek stimuleert mijn eigen intuïtie en creativiteit op een manier die ik niet eerder ervaren heb. Het boek opent heel nieuwe perspectieven. Daarnaast is het bijzonder mooi vormgegeven, wat bijdraagt aan het magische gevoel. Voor zowel beginners als gevorderden is dit tarotboek mijn absolute nummer 1 aanrader!

Pluspunten:

Heldere boodschap, Inspirerend, Praktisch toepasbaar, Verrassend, Creatief, magisch

Screen Shot 2012-11-06 at 11.57.58.png