Homeopathie

Ik heb de 5,5-jarige opleiding voor klassieke homeopathie gevolgd en sloot die succesvol af in 1999. Sinds 2001 heb ik mijn eigen praktijk in Alkmaar.

De naam ‘klassieke’ homeopathie is gebaseerd op de werkwijze van Samuel Hahnemann, een Duitse arts die begin 19e eeuw deze geneeswijze ontwikkelde.
Door een mineraal, plant, delen van een boom of een dierlijk element (bijv. bijengif) op een bepaalde manier te verdunnen en te schudden (‘potentiëren’), komt de energie van die stof vrij. Hahnemann onderzocht en beschreef zeer uitgebreid vele geneesmiddel-beelden.

Homeopathische geneesmiddelen hebben een totaalbeeld. Ieder mens is een individu, en ik probeer de TOTALE mens die voor me zit te begrijpen, van lichamelijke tot geestelijke kenmerken en klachten, om zo het meest passende geneesmiddel voor die persoon te zoeken. Op die manier kan de hele mens weer in balans komen en genezen.

Ik heb inmiddels 17 jaar ervaring met veel verschillende soorten klachten, zowel lichamelijk als geestelijke/emotionele klachten, met kinderen en volwassenen. Homeopathie is een milde en natuurlijke geneeswijze die werkt!

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NOKH.

Ik geef ook cursussen waarin ik leer hoe je zelf in acute (verantwoorde) situaties jezelf of je kind kunt behandelen.

Uitgebreide informatie staat op mijn website: www.homeopathie-totaal.nl 
- Algemeen
- Wat is homeopathie
- Totaalaanpak
- Vrouwen
- Zwangerschap
- Kinderen
- Vaccinaties (helaas mag ik hier niets expliciet meer over melden...)
- Jongeren
- Tarieven
- Cursus 'eerste hulp met homeopathie'