Volle maan en maansverduistering: 10 - 11 februari 2017

Volle maan en maansverduistering: 10 - 11 februari 2017

Dit is de periode tussen Midwinter en het Lentepunt, waarin de levenskracht van de natuur op gang begint te komen. Midwinter bracht de wedergeboorte van de Zon, de vuurkracht die de Aarde langzaam zal opwarmen, zodat het nieuwe leven in de lente zal ontluiken. De eerste activiteiten zijn al nodig om in de lente bloei te kunnen ervaren. Herzie of vernieuw goede voornemens die zijn gemaakt tijdens de Maan van de Langste Nacht (12 januari). Sommige plannen of wensen zijn het waard om uit te werken en andere gaan niet mee naar de volgende cyclus. Wat sluimert er bij jou? Wat wil ontwaken en uitgroeien? De IJsmaan draagt het thema ‘zuivering en diepgang’ in zich. Zorg voor zuivering, ploeg je innerlijke akker om en zaai dan je dromen!

De volle maan staat in Leeuw, waardoor dit een vuurmaan is die de levenslust activeert. Wellicht stijgt het dramagehalte, maar ook grote kans dat enthousiasme en zelfvertrouwen groeien. Als je aandacht wilt en gezien wilt worden, bedenk dan dat er vele manieren zijn om in de spotlights te komen: positieve en negatieve. Zowel de invloed van de Zon (in Waterman tegenover de Maan) als die van Uranus (driehoek de Maan) zorgt ervoor dat je je vrijer voelt en dat er een frisse wind door relaties, werk en (sociale) activiteiten waait. Sleur en ‘normaal’ worden liever vermeden, uitdagingen en authenticiteit worden juist opgezocht!

De Maan staat ook harmonieus ten opzichte van Jupiter en Saturnus. Wees alert, want deze invloeden vergroten de kans op geluk en fortuin op alle levensgebieden. Zoek wat jouw horizon verbreedt of wie jouw leven meer zin geeft. Met structuur en geduld kun je alles gedaan krijgen!

Van 10 op 11 februari is er een maansverduistering: de Zon, de Aarde en de Maan staan precies op een lijn. De Aarde staat in het midden waardoor de Maan tijdelijk (deels) verduisterd wordt. Op dat moment kun je even niet of minder goed bij je gevoel, want dat ligt als het ware in de schaduw. Dat kan juist emotioneel maken en vraagt om bewustwording. Wat gaat er door je heen of speelt er rond de eclipstijd? De thema’s, gevoelens en gedachten die op dat moment spelen, kunnen de trend zetten voor de komende maanden.

De maansverduistering
-start om 23:32 uur (10 feb)
-is maximaal om 1:44 uur (11 feb)
-eindigt om 3:56 uur

Tekst en foto © Petra Stam

Workshops rond de maansverduistering op 10 februari en rond de zonsverduistering op 26 februari: zie www.petrastam.nl --> agenda

Alles weten over de Maan? Abonneer je op de maan-nieuwsbrief: www.petrastam.nl/maan Deze keer daarin:
- Maansverduistering
- Positieve invloeden van Jupiter, Saturnus en Uranus
- Asteroïde Vesta
- Imbolc
- Praktisch: Betrek de godin Brigid bij de eclips