Volle maan 6 september 2017

Volle Maan Hemelvuur.png

Volle maan 6 september 2017

De volle Maan van het Hemelvuur geeft aan dat de drukkende atmosfeer van de nazomer kan leiden tot onweer. Bliksem kun je zien als symbool voor een flits van inzicht. Het thema bij deze maan is dan ook ‘inzicht en waarheid’. In deze overgangstijd van buiten naar binnen, van warmte naar kou en van licht naar donker kun je nieuwe ingevingen of levendige dromen hebben. Onderzoek je onderbewuste en laat jouw innerlijke waarheid spreken. Na drie Mars-manen weet je wellicht wat jouw innerlijk vuur doet oplaaien, waarin je jouw energie wilt steken omdat het je vreugde geeft. Volg de waarheid van je hart en probeer eventuele blokkades op te heffen.

De Maan staat in het waterteken Vissen, wat extra gevoelig maakt: je voelt aan wat er om je heen gebeurt en het kan belangrijk zijn je wat meer af te schermen, zodat er niet teveel binnenkomt. Omdat onder deze hemelse invloed de behoefte aan eenheid toeneemt, is er ook de kans dat je jezelf te vaak op de tweede plek zet. Droom, zoek de diepgang met anderen, maar wees ook realistisch of stel grenzen om je eigen proces te beschermen. De Zon in Maagd schijnt licht op de Maan en dat helpt om met twee voeten op de aarde te blijven staan.
De Maan en Neptunus staan naast elkaar. Dat maakt dat alle Vissige maankwaliteiten versterkt worden: dromerigheid, verlangens (naar eenheid, verlossing, liefde), mystieke ervaringen, voorgevoelens, artistieke beleving en mediumschap. Met de Zon tegenover Neptunus moet je echter opletten dat je niet wordt verleid met mooie praatjes of alcohol, want een ‘roes’ is soms beter te verdragen dan de harde wereld…
De Maan staat harmonieus ten opzichte van Pluto, wat verborgen schatten uit je onderbewuste naar boven kan halen. Het verlangen om te begrijpen wat jou drijft of blokkeert neemt toe en meditatie of zelfonderzoek levert dan ook nieuwe inzichten op. Het enige lastige is Saturnus die vierkant de Maan staat: hierdoor kunnen zware gevoelens vooral groot worden gemaakt of kun je sneller het gevoel hebben dat je ongeliefd bent. Gebruik de saturnale kracht niet om jezelf naar beneden te halen, maar om structuur te geven aan een nieuw inzicht of een droom. Voel welke constructieve actie je wenst te ondernemen tussen deze volle maan en de volgende nieuwe maan - zet daar een werkelijke stap voor.

Tekst en foto © Petra Stam

TIP: Kom extra inzichten opdoen tijdens mijn Maan(kaart)workshop:
-6 sept (volle maan) in Rotterdam
en 20 september (nieuwe maan) in Alkmaar.

(De maan-nieuwsbrief komt maandag uit)