Nieuwe maan 25 mei 2017

Nieuwe maan 25 mei 2017

We zijn de periode van de Bloemmaan ingegaan. Veel planten staan in bloei, het groen schiet omhoog en alle bomen hebben inmiddels een vol bladerdek. De groeikracht in de natuur is groot in deze tijd. Je kunt je hierbij aansluiten door je eigen ontwikkeling en plannen een impuls te geven. Deze nieuwe maan is een goede tijd om duidelijk af te stemmen op jouw wensen en plannen. Als je niet gefocust blijft, kunnen die namelijk overwoekerd worden door bijzaken en dat voelt verstikkend of brengt je van zijpad naar zijpad. Het thema voor deze tijd is ‘groeikracht en verbinding’.
De nieuwe maan en de Zon staan beide in het luchtteken Tweelingen. Nieuwe manen vragen om introspectie, maar Tweelingen maakt luchtig en kan juist iets oppervlakkigs geven. Het is in deze tijd gemakkelijker om contact te leggen met anderen dan met je eigen gevoel(ens). Communicatie, intellect, nieuwsgierigheid en ook veelzijdigheid zijn Tweelingenkwaliteiten. De planetaire heerser van Tweelingen is Mercurius. Deze planeet staat momenteel in het aardeteken Stier, wat realistisch maakt en waardoor je liever niet van oude, vertrouwde gedachten wil afwijken. Mercurius staat harmonieus ten opzichte van de Maan: denken en voelen kunnen contact maken met elkaar waardoor je je gemakkelijker kunt uiten. De Zon en Mercurius staan nooit onharmonisch van elkaar, omdat ze altijd dicht bij elkaar zijn. Mercurius staat wel in een ander teken dan de Zon en dat geeft onderscheidingsvermogen en een meer kritische inslag.

Pluto en Venus staan vierkant, wat tot thema’s rond macht en onmacht, afhankelijkheid en onafhankelijkheid of alles of niets in de liefde kan leiden. Dit kan een karmisch stuk in een liefdesrelatie activeren. Wees je bewust van je keuzes of acties en waak voor jaloezie en obsessie. Dit is een tijd van creativiteit, grote verbeeldingskracht en geïnspireerde ideeën. Als je verwarring ervaart, probeer dan te werken aan de verbinding tussen logica en intuïtie – ook daarin ligt het thema ‘groeikracht en verbinding’!

Tekst en foto © Petra Stam

(als je mijn tekst overneemt, dan mét vermelding van mijn website!!! Thanks.)

Alles over de Maan, oorsprong van onze feesten, symboliek, praktische toepassingen, etc. in ‘In het licht van de Maan’