Venus retrograde

Venus retrograde
4 maart tot en met 15 april

Venus is de planeet van liefde, schoonheid en harmonie. Door Venus, de kracht van liefde, kunnen verbindingen worden aangegaan, creaties ontstaan of wordt iets mooi. Via Venus kunnen liefde, schoonheid en harmonie in de geest van de mens zijn weg vinden in de materiële wereld.

Om de 19 maanden loopt Venus 6 weken lang retrograde (‘achteruit’). Omdat dit relatief kort is, kan het juist heel voelbaar zijn. In deze tijd gaat de Venuskracht naar binnen of speelt zich meer ‘achter de schermen’ af. Je kunt een oude geliefde tegenkomen en/of je zeer bewust worden van je oude patronen of reacties of van datgene wat er in je leven is gebeurd. (Oude) gebeurtenissen, omstandigheden en relaties kunnen als het ware van een afstandje worden beoordeeld. Daardoor zie je ook hoeveel liefde je hebt ontvangen en van wie, of waar eigenlijk helemaal geen liefde speelt of speelde. Dit is tevens een tijd waarin de ontmoeting met een zielenmaatje onafwendbaar is, op zijn plek valt of zo vertrouwd voelt.

Venus staat tot half maart in een harmonieus aspect met Neptunus, wat betekent dat je in die periode de schoonheid van(uit) de kosmische Bron kunt ervaren. Waar je bezieling aan geeft, waar de ziel zich durft uit te drukken, daar ervaar je niet alleen persoonlijke liefde, maar ook universele liefde en openbaart zich een diep bewustzijn.

Omdat Venus ook met geld te maken heeft, is dit geen ideale tijd om te investeren of te beleggen!