Volle maan en maansverduistering 18 augustus 2016

Volle maan en maansverduistering 18 augustus 2016

De periode van de Maan van het Hemelvuur (14 augustus – 12 september) is aangebroken. Deze naam houdt verband met het benauwde weer in de nazomer dat nogal eens tot onweer kan leiden. Bliksem is een ontlading die op vier of vijf kilometer hoogte ontstaat. Pas op twintig meter boven de Aarde zoekt de ontlading een goede geleider (bomen, gebouwen, of lager bij de grond). Psychologisch gezien staat bliksem voor een flits van inzicht. Bij deze maan hoort dan ook het thema ‘inzicht en waarheid’. Probeer oorzaken en gevolgen te zien in je leven. Waarom is iets juist wel of niet gelukt? Het geeft zicht op jouw oogst of resultaten en maakt duidelijk hoe je (nu of later) veranderingen kunt aanbrengen.

De volle maan staat op 18 augustus tot 18:34 uur in Waterman, daarna gaat ze naar Vissen. Dit brengt een grote behoefte aan vrijheid en onafhankelijkheid, geeft vindingrijkheid en versterkt broederschap of kameraadschap. Ook onrust of rebellie kan opspelen. Het uiten van gevoelens is lastiger onder deze maan, dus als je je eenzaam voelt of behoefte hebt aan een emotioneel contact, geef het dan aan - de buitenwereld ziet namelijk niet aan jouw buitenkant wat je werkelijk nodig hebt.

Ook Uranus, de heersende planeet van Waterman, staat in een harmonische verbinding met de Maan. Dat versterkt alle Maan-Watermaneigenschappen, maar maakt ook dat je probleemloos van het ene naar het andere kunt overschakelen en flexibel bent, tenzij iets jouw vrijheid belemmert! Je kunt je extra levendig voelen, plotse geniale invallen hebben of ervaren dat je intuïtie uitstekend is. Toch blijft je binden of écht ergens voor gaan lastig. Onderzoek dus in jezelf of je (onbewust) voor onbereikbare liefdes of doelen gaat, zodat je je niet echt hoeft te binden.

Van 11:24 tot 12:01 uur is de Maan korte tijd ook verduisterd. De Aarde staat dan tussen de Zon en de Maan waardoor een gedeelte van de Maan in de schaduw komt te liggen. Tijdens een maansverduistering kun je geconfronteerd worden met een wirwar aan gevoelens of emoties. Probeer inzicht te krijgen in wat je voelt, droomt of welke ingevingen je hebt – het kan je meer duidelijkheid geven over hoe je ergens over denkt, het brengt je naar jouw waarheid.

Tekst en foto © Petra Stam
(foto-achtergrond: La Push, Washington)

Wil je uitgebreider maan-nieuws ontvangen? Abonneer je dan op de MAAN-NIEUWSBRIEF
Dit keer:
- Uranus en Maan
- Maansverduistering
- Asteroïde Pallas Athena en Maan + Zon
- Praktisch: meer balans creëren tussen rechter- en linkerhersenhelft, mannelijk en vrouwelijk principe