Volle maan 20 juli 2016

Volle maan 20 juli 2016

De volle maan staat even na middernacht (0:58 uur) in volle glorie aan de hemel (op andere plekken in de wereld kan dit dus nog 19 juli zijn). De volle Graanmaan valt altijd rond de graanoogst. Het is een tijd om dankbaar te zijn voor alles wat de Aarde ons geeft. Het is ook een tijd om stil te staan bij jouw bestemming en eerste oogsten of successen. Zie wat wél is gelukt, wat goed is gegaan, wat jouw inzet je heeft opgeleverd. Wees dus ook dankbaar, positief en liefdevol naar jezelf!

De volle maan in Steenbok maakt ernstig en plichtsgetrouw. Het geeft de mogelijkheid om nuchter en vol verantwoording te werken aan jouw top. Structuur geeft je zekerheid nu en helpt je doelen te behalen. Let er wel op dat je de regels voor jezelf niet streng toepast – speel, voel en vraag ook eens hulp als tegenhanger! Die mogelijkheid is er zeker, want de Zon schijnt licht op de Maan vanuit het sterrenbeeld Kreeft. Gevoelens liggen wellicht veilig binnen het harde schild opgeslagen zodat je niet kan worden gekwetst, maar je gevoel is ook je kompas. Zorg er dus minstens voor dat je zelf weet wat je gevoel te zeggen heeft.

Mars activeert zowel de Maan- als de Zonenergie. Dit kan wisselende stemmingen geven, prikkelbaar en licht ontvlambaar maken. Dit helpt wel om je bewust te worden van je gevoelsimpulsen en ernaar te luisteren. Als je een (fysieke) uitlaatklep hebt, kun je overtollige energie kwijt en toch veel gedaan krijgen. Oefenen in geduld hebben is een uitdaging onder deze volle maan.

De rebelse en tegendraadse planeet Uranus staat vierkant de Maan – dat kan de wisseling van stemmingen nog sneller doen gaan! Je vrijheidsdrang wordt gewekt, waardoor je de achterdeur uitstapt zodra er maar enige emotionele druk op je wordt uitgeoefend. Richt je niet op dat wat jou ontevreden maakt, maar op je successen en nieuwe uitdagingen.

Tekst en foto © Petra Stam

Wil je uitgebreider maan-nieuws ontvangen? Geef je dan op voor de MAAN-NIEUWSBRIEF:
Dit keer:
- Wat doet Mars met Maan en Zon?
- Uranus-energie
- De boodschap van ster Procyon (tegenover de Maan)
- Praktisch: verbinden met water