Workshop maanstaf & wierook maken Den Haag

(DAG)WORKSHOP MAANSTAF & MAANWIEROOK MAKEN 

Petra Stam en Jessica Vogel bundelen hun krachten in een MAAN-zinnige dag-workshop!
Iedere volle maan heeft een eigen naam en thema dat gerelateerd is aan de cyclische processen van de natuur. Ook de mens kent zijn cycli en met de maan als onze gids is het maken van je eigen Volle Maanstaf (door Jessica) en Maan-wierook (door Petra) niet alleen een creatief proces, maar ook een bewustwordingsproces. De bijna-volle-(vuur)maan staat ons bij in dit proces.

Door actief bezig te zijn met je diepste verlangens en jouw scheppend vermogen kun je in contact komen met je innerlijke kracht en wijsheid. De natuurlijke materialen en de ingrediënten die jij intuïtief uitkiest voor het maken van je staf en je wierook, maken hierbij de vertaalslag!

Petra vertelt ons eerst alles over de actuele maanstand en hemelse invloeden. Om jouw persoonlijke ‘thema’ aan te stippen kies je vervolgens een Maankaart.

Dan ga je je eigen Maanstaf maken. De basis is een mooi (gedraaid) houten stokje van ongeveer 30 cm lang. Je geeft je staf verder vorm met (in ieder geval) drie halfedelstenen die voor de hoofdthema’s staan van jouw intenties. Daarnaast kun je symbolen maken of toevoegen die betekenis hebben voor jou. Zo wordt jouw Maanstaf een zeer persoonlijk stuk magisch ‘gereedschap’ welke je letterlijk ter hand kunt nemen om bewust meer richting aan je leven te geven; het helpt je (tijdens rustmomenten, meditaties of rituelen) te focussen op je wensen, intenties en haalbare doelen.

Tijdens de pauze en wordt er een vegetarische maaltijd geserveerd.

Daarna ga je een zelf samengestelde korrel-wierook maken: door verschillende soorten hars, hout, kruiden, etherische oliën, etc. op een smeulend kooltje te branden, test je uit welke geuren jou aanspreken. Met je favorieten ga je je eigen samengestelde wierook-mengsel maken in de vijzel en dat krijg je mee. Voor tijdens of na we beginnen met het maken van de wierook, kies je ook nog twee tarotkaarten die Petra persoonlijk zal uitleggen.

We sluiten de workshop af met een maan-meditatie en het wijden van je Maanstaf in je eigengemaakte Maanwierook! 

PRAKTISCH:
Door: Petra Stam & Jessica Vogel
Zondag 19 juni (dag voor volle maan): dag-workshop in Den Haag (Scheveningen)
Tijd: 11:00 – 20:00 uur
Max. 8 deelnemers per groep.
Prijs per dag-workshop: €120,00 – inclusief materiaal, een vegetarische maaltijd, koffie en thee.
Aanmelden bij Jessica CONTACT