Volle maan 22 april 2016

Volle maan 22 april 2016

De volle Maan van het Ontwaken heeft alles te maken met het ontwaken van de levenskracht in de natuur. De sapstroom in planten en bomen is volledig op gang gekomen en er is volop groei in de natuur. Jonge dieren worden geboren en wat bij de vorige volle maan nog pril en nieuw was, is niet meer zo kwetsbaar en manifesteert zich duidelijk. Het ontwaken van onze levenskracht wordt vaak gevoeld als het ontwaken van hartstocht. Waarnaar gaat jouw passie of enthousiasme uit? Beginnen jouw plannen al vorm aan te nemen? Wat of wie heb je nodig om uiteindelijk de vruchten te kunnen plukken van het nieuwe in je leven? Tijdens de volle Maan van het Ontwaken kun je je plannen of projecten net even een duwtje extra geven.

De Maan staat in Schorpioen. De god van de onderwereld (Pluto, heerser van Schorpioen) neemt je mee naar je onderbewuste en confronteert je met diepe gevoelens. Als je daar kerkers hebt gebouwd en emoties hebt opgesloten, kan dit een confronterende tijd zijn. Je hebt de mogelijkheid (en voelt waarschijnlijk ook de drang) om te onderzoeken en helen wat je hebt verwaarloosd in jezelf en dat leidt tot zelfoverwinning. Het thema ‘dood en wedergeboorte’ hoort bij Schorpioen. De Maan heeft te maken met emotionele behoeften en zielsverlangens. Het is belangrijk om eerst te weten welke (emotionele) behoeften je hebt en hoe je daaraan vorm of expressie aan geeft. Zeg je 'ja' maar voel je 'nee'? Ga je steken in plaats van je ongenoegen uit te spreken? Trek je je terug in een eenzaam verdriet of stort je je op een creatief project? Mens ken U zelve! Stem je af op je innerlijke kompas en laat je niet meeslepen in je eigen of andermans emoties. Bovendien zijn het vaak niet de dingen zelf die je van streek maken, maar je gedachten erover.

De Zon in Stier kan ervoor zorgen voor dat je wilt vasthouden aan wat veilig en bekend is. Maar anderzijds geeft het ook volharding. Als de motor eenmaal loopt, blijf je erbij en breng je tot stand waar je je zinnen op hebt gezet.

Mars loopt vanaf 17 april tot en met 28 juni retrograde (achteruit). Actie en daadkracht worden vertraagd en de vuurkracht van Mars wordt meer in de diepte ervaren dan dat het geuit wordt. Je kunt het zien als de spirituele krijger in jezelf die de ruimte krijgt.
Ook Jupiter, Saturnus en Pluto lopen retrograde, en vanaf 28 april gaat Mercurius ook retrograde lopen. Luister naar je intuïtie, want via je rechterhersenhelft krijg je meer duidelijkheid en in-zicht in processen dan via de rationele kant...

Tekst en foto © Petra Stam

Wil je uitgebreider maan-nieuws ontvangen? Geef je dan op voor de MAAN-NIEUWSBRIEF: www.petrastam.nl/maan
Dit keer:
-Mars + drie planeten retrograde, wat betekent het en hoe ga je hiermee om?
-Saturnus en de Noordknoop – je zielenpad
-Ceres en de Maan – emotionele vervulling?
-Praktisch: oefeningen om te aarden en zichtbaar te zijn