Nieuwe maan 8 februari 2016

Nieuwe maan 8 februari 2016

Deze nieuwe maan valt nog in de periode van de IJsmaan. Door het milde weer hebben we al lang tekenen van de lente om ons heen. Desondanks is het goed om stil te staan bij het thema ‘zuivering en diepgang’: Wat sluimert of leeft bij jou van binnen en wil ontwaken? Om te onderzoeken wat je hart wil, wat jij wenst en wat jouw ambities zijn, zul je bij jezelf de diepte in moeten. Diep je plannen uit en geef ze een goede basis. Heb lef, want dan zul je nooit spijt hebben dat je iets nooit hebt geprobeerd…

De Maan en de Zon helpen hier een handje bij vanuit het sterrenbeeld Waterman: dit geeft namelijk experimenteerlust, goede ingevingen, vindingrijkheid en vrijheidsdrang. Let op dat je wel bij je gevoel blijft en niet gevangen raakt in je eigen vrijheidsidealen.
Uranus, de heerser van Waterman, staat harmonieus ten opzichte van de Maan. Dat versterkt de Waterman-energie ten positieve: de drang naar vrijheid blijft aanwezig, maar ook emoties en de behoefte aan geborgenheid worden toegelaten. Hierdoor kun je ook vanuit jouw intuïtie handelen.
Mars staat vierkant op de Maan. Dat kan een enorme energie geven en maken dat je handelt vanuit gevoel of hartstocht. Maar de spanning tussen gevoel en drift kan onbeheerst maken. Zorg voor een uitlaatklep en pas op dat je niet datgene verpest dat juist geborgenheid kan geven…

Tekst en foto © Petra Stam

Wil je uitgebreider maan-nieuws ontvangen? Geef je dan op voor de MAAN-NIEUWSBRIEF. Deze komt ook rond iedere nieuwe en volle maan uit en verschijnt voor slechts €20 euro per jaar (25x) direct in je mailbox. Je kunt ieder moment lid worden.
De nieuwsbrief bevat bovenstaande maanblog, maar met extra’s. Deze keer daarin:
-De invloed van Waterman en Uranus op de Maan
-Maan-Mars-energie
-De Zwarte Maan (‘Lilith') en emotionele onafhankelijkheid
-Venus-Pluto, de macht van de liefde
-Praktisch: oude of negatieve emoties omzetten in nieuwe vrijheid

Info en opgave: www.petrastam.nl/maan