Volle maan 22 februari 2016

Volle maan 22 februari 2016

In deze periode van de Sneeuwmaan kan de winter ons af en toe nog verrassen met een deken van sneeuw. In de aarde ligt het verborgen leven dat steeds verder ontwaakt. Behalve de krokussen, narcissen en sneeuwklokjes die zich al laten zien, speelt de groei zich vooral nog op het onzichtbare vlak af, namelijk onder de grond en in bomen en planten. In ieder zaadje bevindt zich het perfect opgeslagen plan van groei en dit zorgt ervoor dat het tot ontwikkeling komt onder de juiste omstandigheden. Wij mensen kunnen keuzen maken, afwegen wat we tot ontwikkeling willen laten komen. De Sneeuwmaan is een goede tijd om stil te staan bij het feit dat jij alles kunt creëren wat je maar wilt. Wat wil jij het liefst laten groeien? En geef je jouw energie ook aan de plannen die je wilt laten uitkomen? Het thema bij deze volle Sneeuwmaan is ‘kiemkracht en ontkiemen’.

De volle maan staat in het sterrenbeeld Maagd. Dat maakt voorzichtig maar gewetensvol, kritisch maar verstandig, beheerst maar praktisch. De behoefte aan controle, ordenen en zekerheid kan overheersen. Wees je bewust waar jij je op stort: het huishouden, dienstbaarheid naar anderen of jouw eigen wensen en plannen? Durf spontaan te zijn, wees tolerant naar jezelf.

De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het tegenoverliggende sterrenbeeld Vissen. Aan de ene kant maakt dat nog gevoeliger, want je voelt niet alleen wat jij verlangt, maar ook wat anderen van jou verlangen. Houd een slag om de arm voordat je in deze tijd ‘ja’ zegt tegen anderen. Voel of iets bij je past, of het jou helpt in je groei of om jezelf te ont-wikkelen naar jóuw wens.

De Maan maakt een (onharmonische) verbinding met Venus. Dit kan een onvervuld gevoel geven of emotioneel labiel maken. De ene keer zoek je geborgenheid, de andere keer wil je op avontuur en hartstochten uitleven. Ontevredenheid of problemen in de relatie zijn hier ook een uiting van. Besef welke behoefte aan liefde en geborgenheid jij hebt en onderneem actie om die te vervullen.

De Maan gaat op 22 februari om 12:24 uur van Leeuw naar Maagd; ze is vol om 19:21 uur.

Tekst en foto © Petra Stam

Wil je uitgebreider maan-nieuws ontvangen? Geef je dan op voor de MAAN-NIEUWSBRIEF. Deze komt ook rond iedere nieuwe en volle maan uit en verschijnt voor slechts 20 euro wel 25 keer per jaar direct in je mailbox. De nieuwsbrief bevat bovenstaande maanblog, maar met extra’s. Deze keer daarin:
-Pas op: asteroïde Nessus staat tegenover de Maan
-Ego-loss aspecten
-Ceres-Neptunus
-Praktisch: Een edelsteen-meditatie en wat te doen op de weg van deze volle maan naar de nieuwe maan en zonsverduistering van 9 maart zodat je met een schone lei kunt beginnen.

Info en opgave: www.petrastam.nl/maan