Sterrenbeeld de Slangendrager

De zon in Slangendrager

Het sterrenbeeld Ophiuchus ofwel de Slangendrager ligt tussen Schorpioen en Boogschutter in. Van 30 november tot 18 december loopt de zon hier doorheen. Een invloed die dus voor ons aardebewoners ook meespeelt!
De god Asclepius is de Slangendrager. Hij was een groot genezer die de kunst had geleerd van de centaur Cheiron. Vaak wordt Asclepius afgebeeld met een staf waaromheen een slang kronkelt – het hedendaagse symbool voor geneeskunst. Asclepius werd zo bedreven in het genezen, dat hij doden zelfs weer tot leven kon wekken. Zeus stak hier snel een stokje voor: hij sloeg Asclepius neer met zijn bliksem en plaatste hem aan de hemel als de slangendrager.

De Slangendrager staat voor alle soorten van GENEZING, WIJSHEID, en WEDERGEBOORTE.
Er heerst onrust in de lucht, veel mensen slapen slecht, voelen zich down of zijn moe, op, murw. Het voelt of we weer worden ‘herbedraad, geupdate of nieuwe lichtimpulsen tot ons krijgen’. Ik denk dat nu de zon (en natuurlijk ook de maan en andere planeten) de invloed van Slangendrager weerspiegelt naar de Aarde, ons er bewuster maakt en dat we in deze tijd veel nieuwe kosmische informatie kunnen verwerken en helen…