Volle maan 31 juli 2015

 Foto de volle Graanmaan © Petra Stam, uit 'de Maan - 66 mystieke kaarten voor bewustzijn'

Foto de volle Graanmaan © Petra Stam, uit 'de Maan - 66 mystieke kaarten voor bewustzijn'

De tweede volle maan van juli is de Graanmaan, omdat rond deze tijd de eerste gewassen (vooral graan) worden geoogst. Het is een tijd om dankbaar te zijn voor de overvloed die het land ons schenkt. Sta in deze tijd ook stil bij je eigen bestemming en geoogste successen. Het hele proces van groei en rijping kun je ook bij jezelf herkennen. Wat kun je nu oogsten doordat je je hebt ingezet en processen hebt doorlopen? Het thema bij deze maan is: overvloed en bestemming.

De volle maan staat in het teken Waterman. Omgaan met gevoelens en emoties (Maan) kan lastig zijn als de drang naar vrijheid en onafhankelijkheid (Waterman) een erg grote rol spelen. Het kan zijn dat je hierdoor afstandelijk of grillig overkomt. Zoek vernieuwing niet per se buiten jezelf, maar vooral in jezelf. Je intuïtie kan voortreffelijk werken – als je maar de tijd neemt om ernaar te luisteren! Je kunt ook flitsende ingevingen hebben die een oude overtuiging op haar grondvesten doet schudden. Pas je inzichten daadwerkelijk toe, anders bouw je luchtkastelen.
De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het tegenoverliggende sterrenbeeld Leeuw. Temperament, passie, warmte, creativiteit en expressie worden op de Maan afgevuurd. De Dramakoning (Zon) staat tegenover de Sneeuwkoningin (Maan) – soms smelt zij en dan verkilt hij…
Neptunus werpt bij tijd en wijlen vaagheid op: het ene moment kun je mystieke ervaring opdoen of wensen, het andere moment wil je vluchten omdat je dit mist.

Venus staat ten tijde van de volle maan in Maagd, maar ze gaat die dag om 17:27 uur van Maagd naar Leeuw en blijft daar tot en met 8 oktober. Ze loopt retrograde (achteruit) van 25 juli tot en met 5 september - zie mijn vorige stuk over Venus retrograde.
Uranus staat vierkant Mars en dit zou kunnen leiden tot plotse of rebelse acties op vrijheidsidealen. Maar Mars staat in Kreeft en houdt liever vast aan de oude vertrouwde manier van doen. Ook hier geldt: doe iets met geweldige ingevingen en nieuwe oplossingen! Je kunt ze ook opschrijven voor later: vanaf 9 augustus loopt Mars in Leeuw en dat is een goede tijd voor actie.
Eenzelfde soort dilemma ontstaat doordat Jupiter vierkant Saturnus staat (hoogtepunt op 3 augustus): dit is de strijd tussen ‘alles bij het oude (saaie maar) vertrouwde laten’ versus ‘gaan voor horizonverbredende, nieuwe sprankelende veranderingen’. Weet het, maak afwegingen en bewuste keuzes!
Venus, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto en Cheiron lopen retrograde momenteel. Het is een tijd van inkeer, zeker als het gaat over grote processen in je leven. Maak tijd om zelfkennis op te doen, krijg zicht op en doorbreek oude (familie)patronen, onderzoek hoe en ontdek dat je zelf de meester bent van jouw bestemming. Vier je overvloed en leef je bestemming!

Op 8 augustus geef ik met Els Lijesen de Leeuwenpoort workshop. Maak tijd om met behulp van deze bijzondere hemelse invloeden duidelijk te krijgen welke nieuwe doorgang jij wilt creëren in je leven. We stemmen ons in meditaties en oefeningen af op de Leeuwenpoort die dan open is, gebruiken de liefdeskracht Venus en je krijgt de remedie Milky Way.
Middag: Lelystad
Avond: Amsterdam
OPGAVE 

Consulten (tarot, spirituele astrologie, homeopathie)