Achnaton

Screen Shot 2014-05-27 at 09.37.21.png

Dit was wel een heel mooi teken op mijn pad: Ik was onderweg om een aantal dozen Isisboeken op te halen, en deze wolk 'riep' me als het ware. Zie de vergelijking!
Achnaton (ook bekend als Amenhotep IV) was farao in Egypte van 1351-1333 v. Chr. Zijn vrouw was Nefertiti. Achnaton bouwde precies in het midden van Egypte een nieuwe stad: Tel el Amarna. Tijdens zijn regeerperiode verruilde hij het traditionele polytheïsme voor het monotheïse: het geloof in 1 god, Aten, die werd afgebeeld als de zon. De zon die levensenergie geeft en onsterfelijkheid brengt. Achnaton leerde de mensen dat die ene God in henzelf aanwezig was en dat ze vanuit hun eigen innerlijk toegang tot het goddelijke kregen. De mysterieschool die hij oprichtte heette de Wet van Eén."
Tekst © 'Isis en de 14 sleutels tot heelwording'. (zie in menu onder 'boeken')