Nieuwe maan 28 mei 2014

We zijn de periode van de Bloemmaan ingegaan. Veel planten staan in bloei, het groen schiet omhoog en alle bomen hebben inmiddels een vol bladerdek. De groeikracht in de natuur is groot in deze tijd. Je kunt je hierbij aansluiten door je eigen ontwikkeling en plannen een impuls te geven. Deze nieuwe maan is een goede tijd om duidelijk af te stemmen op jouw wensen en plannen. Als je niet gefocust blijft, kunnen die namelijk overwoekerd worden door bijzaken en dat voelt verstikkend of brengt je van zijpad naar zijpad. Het thema voor deze tijd is ‘groeikracht en verbinding’.
De nieuwe maan en de Zon staan beide in het luchtteken Tweelingen. De nieuwe maan vraagt om introspectie, maar Tweelingen maakt luchtig en kan iets oppervlakkigs geven. Het is in deze tijd gemakkelijker om contact te leggen met anderen dan met je eigen gevoel(ens).
 Communicatie, intellect, nieuwsgierigheid en ook veelzijdigheid zijn Tweelingenkwaliteiten. De planetaire heerser van Tweelingen is Mercurius. Deze planeet staat tot en met de dag van de nieuwe maan in een harmonieus aspect met Venus. Dit geeft verbindende communicatie, geen harde woorden maar liefdevolle gesprekken. Let erop dat je niet (alleen maar) redeneert vanuit verstand, want de kans om je vanuit je gevoel te uiten verdient meer ruimte.
De Maan staat vierkant Neptunus en dat kan een zonderling, surrealistisch gevoel geven. Het maakt ook heel gevoelig en wakkert (onrealistische?) idealen aan. Mocht je behoefte hebben aan een roze bril – hier is hij! Deze stand kan namelijk een vertekend beeld geven in jouw voordeel, ongewenste gevoelens verdoezelen of de woorden omdraaien, zodat het weer heerlijk en onbezorgd roze-wolkig voelt. Je ziet de dingen zoals jij ze wílt zien.
Mars loopt sinds 20 mei weer vooruit. Actie naar of in de buitenwereld is gemakkelijker. Mars staat driehoek de Maan, wat energiek en ondernemend maakt en tevens openheid in gevoel geeft. Alle soorten relaties kunnen hiervan profiteren, tenzij je ervoor kiest die roze bril op te zetten of je gevoelens te verdoven met bijvoorbeeld drank…
Deze tijd brengt creativiteit, grote verbeeldingskracht en geïnspireerde ideeën, maar kan ook verwarring geven. Zorg er dus voor dat je de verbinding tussen logica en intuïtie blijft zoeken.


Tekst en foto © Petra Stam

Laat je meevoeren door de betoverende mysterieuze klanken van pianist en componist George Beentjes: www.georgebeentjes.com

Alles over de Maan, oorsprong van onze feesten, symboliek, praktische toepassingen, etc. in ‘In het licht van de Maan’ 

Zie ook: De 13 manen – Verjaarskalender