De Ster & lang haar

(De kaart komt uit de Crowley Tarot en is geïllustreerd door Lady Frieda Harris. De tekeningen zijn van mijn zonen toen die peuters waren :)

Vanuit twee kelken stroomt een spiraaldraaiingen van energie. De persoon op de kaart kijkt in de bovenste kelk, ze kijkt als het ware naar binnen en vertrouwt op wat zich daar bevindt. Ze heeft een diep vertrouwen in zichzelf, wat haar in staat stelt om volledig uit te stralen en expressie te geven aan wie ze is. Het gaat hier om Jezelf (met een hoofdletter) zijn! Je bent je eigen ster en kan jezelf de weg wijzen. Vertrouwen op je innerlijke stem werpt licht op de zaak en maakt dat je de dingen helderder ziet.
De Ster zegt dat het tijd is om je te ontdoen van maskers, dat je uit oude rollen kan stappen als je dat zelf wilt. Je bent wie je bent, en dat is goed genoeg. Het lange haar van de waterdraagster is als een antenne die de waarneming verruimt. Het leidt de ideeën en impulsen van boven naar benden zodat ze kunnen aarden. Het blijft natuurlijk zaak om dat zuiver te houden zodat het geen illusies worden. Kijk eens naar tekeningen van kleine kinderen: het haar geeft aan in hoeverre ze hun inspiraties van boven ook kunnen aarden, of ze het zelfs met zichzelf in verbinding kunnen brengen. Het duurt vaak tot het zesde jaar dat er pas 'echt' haar wordt getekend dat naar beneden loopt. Het lijkt of kinderen tot die tijd vooral in een magische verbinding met 'boven' staan. Daarentegen wordt in het leger het haar niet voor niets juist afgeschoren…
De Ster leert je dat door in verbinding te staan met Jezelf en open te staan voor kosmische inspiratie, er een transformatie plaats kan vinden. De bloemetjes aan de rechter zijkant zijn symbolen van ontplooiing en de vlindertjes geven het transformatieproces aan. Wees liefdevol naar jezelf toe, heb zelfvertrouwen en zelfrespect. En vraag jezelf af: doe je werkelijk alles om je idealen en ideeën tot werkelijkheid te maken?