Lentepunt

Lente equinox Maan

Volgens onze kalender begint vandaag de lente. Astronomisch gezien start de lente op het moment dat de equinox plaatsvindt. Het Latijnse woord aequinotium betekent ‘gelijke nacht’. De lengte van dag en nacht zijn dan ruwweg overal op aarde gelijk. Na de lente-equinox verschuift de balans naar de lichte kant: tot en met Midzomer zullen de dagen steeds langer worden en de nachten korter. Er begint een nieuw levensgetijde. Niet alleen dag en nacht oftewel licht en donker zijn nu perfect in balans, maar ook innerlijk en uiterlijk, intuïtie en verstand, het bewuste en onbewuste, mannelijk en vrouwelijk zouden in deze tijd in balans kunnen komen.
Toch is er een onderliggende energie van groei en expansie. Vaak vinden er in de twee weken voor en het lentepunt equinoctiale stormen plaats en dan kun je je, net als de natuur, nogal chaotisch en onrustig voelen. Op astraal niveau wordt ook naar een nieuw evenwicht gezocht. Hiervoor moet eerst de oude orde worden afgebroken. Uit de chaos ontstaat nieuwe orde, uit afbraak komt nieuw leven voort.

© tekst: ‘In het licht van de Maan – handboek vieringen, symboliek en bewustwording
In dit hoofdstuk ook: de Eimaan, Lentepunt, Ostara en Luna, Pasen, symboliek van het ei, zomertijd, de paardenkastanje, april, Ram en Mars, tarotkaart de Hogepriesteres, de Hogepriesteres-kaartlegging, Ostarathee, maanwierook en de symboliek van sprookje Assepoester.