Nieuwe maan 30 januari 2014

Screen Shot 2014-01-27 at 09.26.32.png

Het is de tijd van Imbolc, het middelpunt tussen Midwinter en het lentepunt. De eerste tekenen van leven in de natuur worden na de winterrust al weer zichtbaar. Het is een tijd van zuiveren en reinigen, voordat een nieuwe fase van groei wordt ingezet. Wat wordt bij jou uit een sluimerslaap wakker? Wat of wie heb jij nodig of laat je achter om in de lente het nieuwe leven te laten opkomen zoals jij dat wenst? Maak verbinding met je buik en voel welke wensen, doelen of ambities er opkomen.

De nieuwe maan staat net als de Zon in Waterman. ‘Ik vernieuw’ en/of ‘ik bevrijd’ horen hierbij. Vrijheid, blijheid en gelijkheid, niet aanpassen aan de groep maar mensen zoeken bij wie jij past, doorzien, inspiratie en ook dwarsheid. Waterman is een luchtteken. Maak dus ook verbinding met je hoofd: Welke gedachten heb je? Zijn die beperkend of bevrijdend?
Uranus, de heerser van Waterman, staat in contact met de nieuwe maan en doet er nog een schepje bovenop, wat je ongetemde kant omhoog kan halen. Make it or break it: je zult nu jouw punt duidelijk maken, ook als je hiervoor geschreven of ongeschreven regels moet breken!

Vrijheid en die willen uitbreiden buiten je bestaande of bekende grenzen is waarschijnlijk een groot thema. Zorg dat je duidelijk weet waar je voor gaat en zét dan ook een eerste stap – het is de goede tijd voor een nieuwe start dus zet in op persoonlijke doelen en ga voor jouw succes. Er kunnen grote sprongen in je bewustzijn optreden en er kan ook sprake zijn van doorbraken en nieuwe mogelijkheden. Maar vergeet niet om ook naar je gevoel te luisteren, dat te uiten of om anderen te denken.

Het helpt dat Mercurius en Ceres een harmonieuze verbinding maken: hierdoor kunnen nieuwe communicatieve vaardigheden ontstaan, het kan empathische communicatie geven en de overdracht van geestelijke voeding kan een belangrijke(re)plek innemen. Dat helpt je om duidelijk aan te geven wat jij nodig hebt. Niet het beeld van ‘horen, zien en zwijgen’ hoort hierbij, maar ‘luisteren, alert zijn en communiceren’!

Dit is de tweede nieuwe maan deze maand, een soort dubbelop nieuwe start zou je kunnen zeggen, alsof het een tweede ronde is voor goede voornemens. Jupiter en Pluto staan bovendien in direct contact met de Zwarte Zon, wat planetaire en persoonlijke transformatie bespoedigt. Bedenk goed wie of wat je wilt aantrekken in je leven. Welke nieuwe uitdagingen wil je aangaan? Geef jezelf en het universum de tijd om dit waar te maken, maar bedenk ook dat wat jij uitzendt, naar je zal terugkomen. Dat wat je onderdrukt of uit de weg gaat, zal terugkomen op je pad. Dat waar je doorheen gaat of oplost, geeft zicht op een nieuw pad. Wees zuiver, denk zuiver en wees trouw aan jezelf, zo trek je aan wie of wat goed is voor jou(w ware zelf en groei).

Tekst en foto © Petra Stam

Alles over de Maan, oorsprong van onze feesten, symboliek, praktische toepassingen, etc. in ‘In het licht van de Maan

De 13 manen - Verjaarskalender