Volle maan 16 januari 2014

Screen Shot 2014-01-13 at 22.51.34.png

Dit is de Maan van de Langste Nacht. Feitelijk ligt het winterzonnewende al achter ons, maar dit is nog de periode van de Langste Nacht met als thema ‘de deur naar een nieuw begin’.  Bekijk en evalueer wat in beweging is gezet tijdens de nieuwe maan van 1 januari. Zie je een duidelijke(re) doorgang nu? Zijn er voornemens die goed blijken te zijn en waaraan je vasthoudt, zodat je inderdaad die nieuwe deuren kunt openen? Blijf nog even gefocust op het keerpunt dat je wilt bewerkstelligen in je leven.

 De Maan staat in het sterrenbeeld Kreeft. Maan en Kreeft horen bij elkaar, voelen zich goed samen, maar samen wakkeren ze ook overgevoeligheid aan, maken emotioneler, zorgzamer en meer beschermend voor anderen. De Zon schijnt licht op de Maan vanuit Steenbok, wat (net als de positie van Saturnus) juist weer ontnuchterend werkt, je met beide benen op de grond zet en verantwoordelijkheidsgevoel geeft. Wat was jouw top ook al weer? Hoe ga je daarvoor?

Kreeft en Steenbok staan ook voor familie-issues: die kunnen nu, met geduld, worden opgelost of afgesloten. Het is een goede tijd om iets wat je al maanden of jaren met je meesleept, af te ronden of af te maken. Zoek de mensen op bij wie je je goed voelt. Dat kan familie zijn, maar ook vrienden, gelijkgestemden en geliefden. Besef wie echt belangrijk zijn voor jou en vier jullie band.
Dit is een tijd waarin briljante ingevingen, creatieve ideeën en goede oplossingen kunnen opkomen. Laat het nieuwe stromen en verbind er een actie aan!

De Maan en de Zwarte Maan staan zeer dicht naast elkaar in Kreeft. Dit brengt de aandacht naar je wortels, daar waar je je thuis voelt, met wie je je verbonden voelt; deze onderwerpen kunnen nu extra gevoelig liggen. Ga gevoelens niet uit de weg! Durf je te verbinden met je intuïtie, geef op je eigen manier vorm aan het begrip ‘thuis’. Bouw aan en vertrouw op je innerlijke (gevoels)basis, want alleen daar zul je veiligheid kunnen ervaren. Zorg hierbij voor jezelf en niet voor de ander… De samenstand van deze twee manen kan occulte vermogens omhoog halen, maar het kan ook impopulair maken omdat je je werkelijke zelf of behoeftes in al zijn naaktheid laat zien.
De dag voor volle maan staat de Maan naast Jupiter, wat persoonlijke kansen geeft, behoeften kan verwezenlijken en visionaire kwaliteite
n versterkt. Overhaast niets tijdens deze volle maan – het kan een eigen leven gaan leiden als je niet heel goed en zeker weet waar je voor gaat.

 Tekst en foto © Petra Stam

 Alles over de Maan, oorsprong van onze feesten, symboliek, praktische toepassingen, etc. in ‘In het licht van de Maan’

De 13 manen-Verjaarskalender