Nieuwe maan 2 op 3 december 2013

InvertMoon.jpg

Tijdens nieuwe maan is de hemel donker – de Maan staat tussen de Aarde en de Zon in, dus er wordt geen licht weerkaatst. Tijdens dit deel van de cyclus zit de energie in de natuur en in onszelf van binnen. Stilte en innerlijke reflectie horen bij deze fase en zijn belangrijk voordat je nieuwe dingen start, iets nieuws aangaat of een nieuwe weg inslaat. Er kan ook sprake zijn van geheimen en mysterie, voordat een nieuw initiatief in de buitenwereld wordt getoond.

De Maan en de Zon staan beide in het vuurteken Boogschutter. Rust is moeilijker te vinden als de Maan in een vuurteken staat. Boogschutter brengt je in aanraking met je hartenwensen. Word je bewust welke droomzaadjes er in jou liggen te sluimeren. Het is een goede tijd om je idealen te (h)erkennen met de intentie die ook werkelijk te onderzoeken. Bedenkt dus niet enthousiast het ene na het andere plan, maar pak de mogelijkheden voor innerlijke groei: kennis opdoen om jezelf beter te begrijpen.

Door de komende tijd gestructureerd en gedisciplineerd te werk te gaan, inzichten op te doen en op details te letten, kun je gemakkelijker gewenste verbeteringen in je leven aanbrengen. En als jij je bewust bent van je eigen licht, je doelen en unieke talenten en die uitdraagt, loop je jouw pad en inspireer je de mensen om je heen om hetzelfde te doen.
Waarop ga jij je pijlen richten de komende tijd? Ga niet voor te veel verschillende dingen, want dan versnipper je je energie en dus ook je successen!

De nieuwe maan en de Zon staan ‘op’ de ster Antares: het hart van Schorpioen. Deze roodgloeiende reuzenster staat voor passie, succes, intense emoties, moed, maar ook voor onheil, destructiviteit en hardheid. Antares brengt de les: ga van instinctief gedrag naar bewuste keuzes, van overleven (rood, 1e chakra) naar leven. Als je als een feniks wilt herrijzen, moet je wellicht eerst schepen achter je verbranden, (nieuwe) bruggen slaan om de weg in te slaan die JIJ wenst en bewust kiest!

Deze Boogschuttermaan kan onverwachte mogelijkheden geven, maar die zie je pas als je weet wat er bij jou van binnen werkelijk speelt en geleefd wil worden. Wees trouw aan jezelf, luister naar je hart, spreek je intenties en je wensen uit. Heb hoop, wees positief. Als je werkelijk ergens voor wilt gaan, zal dat onder deze omstandigheden lukken ook.

 

“Billowing clouds and the lazy old wind blows
Bringing the turning and all of the change
Seven times sun, seven times rain”
New Model Army ‘Seven times

Tekst en foto © Petra Stam

Alles over de Maan, oorsprong van onze feesten, symboliek, praktische toepassingen, etc. in In het licht van de Maan

Nieuw!!! De 13 manen - Verjaarskalender