Februari 2013 Nieuwsbrief

De winter is nog niet voorbij maar de dagen worden duidelijk langer. Op 1 februari was het Imbolc, het voor-christelijk Keltische festival dat het middelpunt tussen Midwinter en
het Lentepunt aangeeft. Bolc of bolg betekent (in het oud- Iers) ‘buik’ en Imbolc betekent dan: in of rond de buik. De akker, het land, het is de buik van Moeder Aarde. Dit is de tijd dat de eerste levenskracht van de natuur weer zichtbaar wordt. Sneeuwklokjes laten hun witte kopjes zien en er

zijn al lammetjes. We zijn over de helft van de winter heen. Langzaam gaan mens en natuur hun aandacht weer meer op de buitenwereld richten. Maak verbinding met je eigen buik, kijk bij jezelf naar binnen, en ontdek welke wensen en plannen daar liggen; schrijf ze op, maak hoofddoelen en bijdoelen en onderzoek in deze tijd hoe je de eerste stapjes kunt maken in de uitvoering ervan.

Lees de hele nieuwsbrief

Wil je de nieuwsbrief via de mail ontvangen?