Workshops tijdens zonsverduistering 11-8 (Brabant)

image.png

Middag workshop rond de volle maan, zonsverduistering en krachtdieren

De workshop is in de middag, vlak na de zonsverduistering. We staan eerst stil bij de hemelse aspecten en de invloed daarvan. De volle maan, de Zon, Mercurius, Pallas Athena en de Noordknoop staan in Leeuw. Zowel het sterrenbeeld als de mythische leeuw gaat over Zijn, (zelf)expressie, creativiteit, en leven vanuit je hart. De zonsverduistering zorgt ervoor dat er nieuwe energie binnenkomt en een nieuw thema wordt geactiveerd. Aan de hand van een schrijfopdracht (‘de partner-blauwdruk’) krijg je zicht op je behoeften, aanpassingsmechanismen en je verwachtingen in de liefde. Kat helpt je om te gaan voor jouw droom. Een visualisatie, meditatie, live muziek en de ontmoeting met een krachtdier helpen je om de komende periode trouw te zijn aan Jou en jouw wensen. Je krijgt de dierenremedie mee van het krachtdier dat aan jou verscheen, dat jou steunt (of, als ik dat niet heb, een dier dat daar dichtbij komt).
Stuur je geboortegegevens mee als je je opgeeft, dan krijg je ook nog een kort actueel astrologisch advies.

Datum: 11 augustus 2018
Tijd: 14:00 – 17:00 uur
Plaats: Centrum INTNU, Bladerstraat 23, Ulvenhout (naast Breda)
Prijs: €50,00
Opgave: info@petrastam.nl

 

image.png

Avond workshop wierook maken

Op deze bijzondere dag van de nieuwe maan en de zonsverduistering beginnen we met een korte meditatie, om je thema te bepalen.

Tijdens deze workshop ga je verschillende soorten hars, hout, kruiden, bloemen en etherische olie op een kooltje te branden en testen: welke ruikt goed, welke niet en welke zijn favoriet? Ga je mengen op geur, kleur, element of werking van de ingrediënten? Door zelf te experimenteren ga je een eigen, heerlijk ruikend wierook-mengsel samenstellen voor jezelf - je eigen korrel-wierook om op een kooltje te branden. Heerlijk om thuis te branden of tijdens een speciale gelegenheid.
Alle stoffen zijn 100% natuurlijk, zodat je weet wat je inademt!

Datum: zaterdag11 augustus
Tijd: 19:15 – 21:30 uur
Kosten: €35,00 per persoon (inclusief materiaalgebruik, potje zelfgemaakte wierook en thee, koffie, lekkers)
Plaats: Centrum INTNU, Bladerstraat 23, Ulvenhout (bij Breda) -gratis parkeren in de straat
Opgave: info@petrastam.nl

Nieuwe maan 13 juni 2018

Nieuwe maan 13 juni 2018
21:44 uur

Bloemmaan Petra Stam.png

Onder de invloed van warmte, zonnekracht en regen zijn alle gewassen in de natuur omhoog geschoten. Zowel het gewenste als eventueel ongewenste groeit hard. Het is belangrijk om dit buiten jezelf (in de tuin of in je directe omgeving), maar ook in jezelf bij te houden, anders ontstaat er chaos. Een nieuwe maan vraagt voor introspectie: kijk wat zich in jou heeft ontwikkeld en gemanifesteerd de afgelopen periode en in hoeverre je de gewenste resultaten hebt bereikt. De Bloemmaan draagt het thema ‘groeikracht en verbinding’ en tijdens de nieuwe maan in deze periode is het belangrijk om je energie doelgericht te gebruiken om zo de groei vorm te geven waar jij naar streeft.

Met de nieuwe maan in het teken Tweelingen wisselen je emoties sneller en heb je het nodig om je gevoel te uiten. Je kunt je rusteloos voelen, snel verveeld zijn en je aandacht niet lang bij een onderwerp houden. Afleiding en nieuwe ervaringen opdoen zijn welkome prikkels. Als je echter iets wilt afmaken, zul je beseffen dat het langduriger werk vereist om het goed (in plaats van halfslachtig) te doen.
Mercurius (de heerser van Tweelingen) zorgt er door de invloed van Uranus voor dat je verstand snel en efficiënt werkt, dat nieuwe zaken (betreffende jouzelf en/of over iets in de buitenwereld) aan het licht komen. Er kunnen ineens nieuwe ideeën ontstaan waardoor je nieuwe uitdagingen voelt groeien. Je hebt je eigen duidelijke opvattingen en je voelt je sterk genoeg om je eigen weg te gaan in plaats van met de grote stroom mee te deinen. Door het vierkant tussen Mercurius en Cheiron uit je jouw waarheid, maar kun je tevens uitspraken doen die heilige huisjes omver stoten of kun je iemand ‘verwonden’ met je humor. Onderzoek of je gevatte commentaar gemeend is of dat je dingen zegt om je eigen angst voor diepe gevoelens of intimiteit te verbergen. Ook dwergplaneet Eris helpt je om jouw waarheid te vormen. Ze helpt tevens om zicht te krijgen op een onderdrukte emotie of een verdriet dat je dacht veilig te hebben weggestopt. Tegelijk kun je feilloos de motieven van anderen zien, vooral als er onrecht in het spel is, en wil je deze aan het licht brengen. Bereid je maar voor, want dat zal strijd opleveren met de buitenwereld die hier niet op zit te wachten.

Asteroïde Ceres vergroot je betrokkenheid ten opzichte van mensen en de Aarde. Het geeft voldoening om nodig te zijn en de emotionele uitwisseling die je verlangt, kun je vinden bij gelijkgestemden. Pluto kan in de tijd rond de nieuwe maan intense emoties, buien of stemmingen geven. Zoek ook hiervoor iemand op die je vertrouwt om over je gevoelens te praten, zodat ze niet worden opgespaard of opgeblazen tot ze er als een vulkaanuitbarsting uitstromen op een onbewaakt moment!

Tekst en foto (een van mijn maankaarten) © Petra Stam
Delen tekst alleen mvv deze website!

Alles weten over de Maan? Abonneer je op de maan-nieuwsbrief. €20 voor 25 nieuwsbrieven gedurende een jaar. Deze keer extra erin:
- De Maan te midden van 5 vaste sterren (Belletrix, Capella, Phact, Mintaka en El Nath)
- Eris met de witte Maan en Zwarte Maan
- Praktisch: tegengif vinden om dan je zielenweten te delen en jeZelf te kunnen zijn